måndag 24 september 2012

Ostfyllda ruccolasnurror

Deg:
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2½ msk olivolja
1 tsk strösocker
12-14 dl vetemjöl

Lös jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, helst i maskin.
Plasta in degen och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar eller längre.

Fyllning:
1½ dl orostade solroskärnor
2 dl riven västerbottenost
1 påse ruccola (ca 80g)
1-2 msk vatten
Flingsalt

Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna.




Mixa dem tillsammans med ost, ruccola och vatten till en slät pasta.


Kavla ut degen till en rektangel och bre ut ruccolapastan. Vik sedan degen emot dig på mitten (så har jag gjort) eller rulla ihop den på längden.


Skär längder, ca 3-4 cm breda.


Dela igen, dock inte hela vägen utan där degen sitter ihop sparar man ca 2 cm så att liknar ett par byxor.


Vik ena "byxbenet" över det andra...


... och fortsätt snurra tills hela längden är skruvad.


Rulla ihop "skruven" på en plåt med bakplåtspapper.


Spraya över vatten med en blomspruta eller pensla lite med en pensel. Strö över flingsalt
Grädda i ugn i ca 30 min på 225°


Låt svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar