Köttfärssås
Detta är vad jag brukar ha i min köttfärssås till lasagne
Detta är vad jag brukar ha i min köttfärssås till lasagne
Blandfärs
Gul lök
Vitlök
Krossade tomater
Chilisås
Färska eller frysta örter (basilika, oregano osv)
Salt och peppar

Smör/Margarin
Mjöl
Mjölk
Salt och peppar
Riven ost
Smält smör eller margarin. När det slutat "fräsa" tar jag grytan från plattan och tillsätter mjöl. Rör runt så att det blir som en smet.
Tillsätt sedan lite mjölk och rör runt igen. Fortsätt tillsätta en skvätt då och då och rör hela tiden.
Salta och peppra.
Den rivna osten strör jag ovanpå såsen när jag lägger lagrenai lasagnen. Det blir lika bra och så blir det inte lika lätt bränt i grytan.

Ta en ugnssäker form och bre ut ett lager bechamelsås som botten. Ingen ost här då jag har fått för mig att det bränns. Lägg sedan lasagneplattor ovanpå och sedan köttfärssås.
Sedan börjar jag om... bechamelsås, ost, plattor, köttfärs, bechamelsås, ost, osv beroende på hur många lager man önskar.
Avslutar med Riven ost .

3 lager blev det i denna lasagnen.

Krämig och god! En sallad och vitlöksdressing till är mums!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar